Finnkinon Coca-Cola Plaza elokuvateatteri Tallinnassa

Finnkino on toiminut Tallinnassa vuodesta 1999 saakka, ja löydät sen modernit elokuvateatterit Virosta Forum Cinemas nimen alta (Tallinnan ohella myös Tartosta ja Narvasta).

Finnkinon lippulaivateatteri maassa on sen Tallinnan elokuvateatteri, aivan kaupungin ydinkeskussa sijaitseva Coca-Cola Plaza.

Coca-Cola Plaza elokuvateatteri Tallinna

Tämä vuodesta 2001 toiminnassa olleen 11-salisen multiplex-elokuvateatterin tavoitteena on olla tallinnalaisten ykkösvalinta laatuviihteen suhteen.

Paikka pyrkii tarjoamaan sekä pienille että isommille elokuvien ystäville monipuolisen valikoiman filmejä kunakin hetkenä, toimien samalla paikallisen elokuvakulttuurin edelläkävijänä.

Coca-Cola Plaza on panostanut toiminnassaan näytettävien filmien laajaan kirjoon, tuoden tallinnalaiselle yleisölle elokuvamaailman viimeisimmät kehitykset ja teknologiset päivitykset.

Teatterissa onkin aina jotain jännittävää kehitteillä, sillä useissa maista tuotettujen elokuvien ja erilaisten filmilajien ohella tarjolla on myös laaja valikoima 3D-elokuvia, Metropolitan Opera New York ja London National Theatre live-lähetyksiä, kuin myös suorina lähetettäviä urheilu-ja konserttitapahtumia, tuoden valkokankaille maailman suurimmat tähdet ja viihdyttäjät.

Coca-Cola Plaza onkin saanut mainetta etenkin livenä lähetyistä teatteri-esityksistään, jotka ovat rikastuttaneen paikallista kulttuurielämää alkuperäisellä lähestymistavallaan ja esitys-ympäristöllään.

Tallinnan suurimpana multiplex elokuvateatterina Coca-Cola Paza sisältää yhteensä 11 valkokangasta sekä 1967:n istuinpaikan kapasiteetin.

Viisi suurinta kangasta sekä luksusmainen A.Le Coq sviitti on varustettu kaikkein parhaimmilla elokuvateknologioilla – digitaalisilla projektoreilla, jotka mahdollistavat kaikkein uusimpien 3D-elokuvien tuomisen Tallinnaan.

A. Le Coq Suite Coca-Cola Plaza Tallinna

Forum Cinemas elokuvateattereiden käyttämä 3D-teknologia tulee yrityseltä nimeltään XpanD, joka on kaikkein arvostetuin 3D-esitysteknologioiden toimittaja maailmassa.

3D-efekti saavutetaan erikoisilla, niin sanotuilla “aktiivisilla laseilla”, jotka luovat moniulotteisen kuvan digitaalisen elokuvaprojektorin sekä erikoisvalmisteisen 3D-elokuvakopion avulla.

Coca-Cola Plaza hyödyntämä teknologia tarjoaa syvimmät värit, kirkkaimmat kuvat, sekä suurimman syvyyden ilman kankaalle muodostuvia varjoja.

Verrattuna ns. “passiivilaseihin” (RealD jne.), XpanD-teknologia on huomattavasti ympäristöystävällisempi – laseja käytetään useaan kertaan ja ne pestään kunkin näytännön jälkeen.

Jokainen elokuvasali on varustettu huippuluokan äänijärjestelmällä (SDDS, DOLBY DIGITAL, DTS) sekä kaikkein mukavimmilla saatavilla olevilla istuimilla.

Istuinrivien näkökulma takaa täydellisen näkökentän valkokankaalle jokaiselta salissa olevalta istuimelta, ja jokaisen rivin välissä on riittävästi jalkatilaa, jotta voisit ottaa rennosti vaikka toinen elokuvakävijä haluaisikin ohittaa istuimesi.

Kaikki tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Coca-Cola Plaza olisi jäänyt lepäämään laakereilleen – paikka työskentelee jatkuvasti tarjotakseen aina paremman elokuvakokemuksen laatufilmien ystäville.

Ne elokuvien ystävät, jotka haluavat nauttia filmeistä yksityisemmässä ympäristössä, voivat valita luksusmaisen, 40-istuimisen A.Le Coq Suite sviitin.

Tämä sviitti on myös mahdollista varata syntymäpäiväjuhlia, esityksiä, yksityisnäytäntöjä, konferensseja, ja muita tapahtumia varten.

Sviitin lounge alueelta löytyy hyvin varusteltu baari, josta on kauniit näkymät historialliseen Tallinnan vanhaankaupunkiin.

Coca-Cola Plaza tarjoaa paljon muutakin kuin vain lippuja viimeisimpiin elokuviin.

Aula-alueen ympäristöstä löytyy runsaasti paikkoja virkistystä ja ruokailua silmälläpitäen.

Näistä jälkimmäistä varten voit valita joko ravintola Basiilikin tai Reval Café kahvilan.

Elokuvateatterikompleksi sijaitsee lisäksi aivan restauroidun, historiallisen mutta nykyisin modernin Rotermannin korttelin vieressä.

Coca-Cola Plaza sijainti kartta Tallinna

Rotermannin korttelista löytyy useita kauppoja, ravintoloita, ja muita palveluita ja myymälöitä, kuin myös lasten leikkialue.

Osana korttelia on myös tilava maanalainen parkkialue, josta on nopea pääsy Coca-Cola Plazan tiloihin.

Coca-Cola Plazan aula sisältää avaran karkkikaupan, joka tarjoaa laajan valikoiman karkkeja, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, sekä erilaisia juomia, kuumia ja kylmiä – jotain jokaiseen makuun.

Karkkikauppa myy lisäksi valkokankailla näytillä oleviin filmeihin liittyviä leluja ja muita muistoesineitä.

Kun olet ostanut lipun elokuvanäytökseen, voit suunnata lipunmyyntiä vastapäätä sijaitsevaan, aulan SMOOTHIE BAR -baariin.

Baarin erikoisuutena on laaja valikoima tuoreesti valmistettuja smoothie-juomia, jotka ovat saaneet mainetta tallinnalaisten keskuudessa herkullisuudellaan.

Sen jälkeenkään, kun astut sisään teatterisalien alueelle lippuportin kautta, ei ole myöhäistä ostaa pikkupurtavaa tai juomia, sillä elokuvateatterin toinen kerros sisältää näitä tuotteita myyvän kauppapaikan.

Huomaa, että kaikki Coca-Cola Plazan elokuvat on tekstitetty viroksi ja venäjänkielellä, ei suomeksi.

Esimerkiksi Hollywood-tuotantoja ei ole kuitenkaan dubattu (poislukien animaatiot), joten voit käydä katsomassa näitä filmeja ongelmitta riittävällä englanninkielen taidolla varustettuna.

Coca-Cola Plaza Tallinna istuimet

Coca-Cola Plaza – Forum Cinemas elokuvateatteri
Hobujaama 5
10151 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 11 – sulkeutuen 15 minuuttia viimeisen näytännön alkamisen jälkeen

Coca-Cola Plaza elokuvateatterin historia

Coca-Cola Plaza, Viron ensimmäinen multiplex-elokuvateatteri, avasi ovensa elokuvayleisölle maaliskuun 10, 2001, joka oli täsmälleen 37 vuotta historiallisen tallinnalaisen Kosmos elokuvateatterin avaamisen jälkeen.

Virallinen multiplex-elokuvateatterin avajaisfilmi oli “Cast Away” (Suomen teattereissa “Cast Away – tuuliajolla”), jonka on ohjannut Robert Zemeckis ja jonka pääosassa näyttelee Tom Hanks.

Suuren avajaisensa aikoihin Coca-Cola Plazaa pidettiin koko Skandinavian moderneimpana elokuvateatteri-kompleksina.

Kiitos paikan jatkuvan kehitystyön, Coca-Cola Plaza on vakiinnuttanut paikkansa Viron suosituimpana elokuvateatterina, sekä paikallisten elokuvamarkkinoiden edelläkävijänä.

Coca-Cola Plaza ylitti historiallisen merkkipaalun vuonna 2007 – tuona vuonna kävijöiden määrä ylitti ensimmäistä kertaa maagisen 1 miljoonan rajapyykin.

Elokuvateatterin ensimmäisten yhdeksän toimintavuoden aikana yhteensä 6,2 miljoonaa asiakasta osti lipun nähdäkseen elokuvan Coca-Cola Plazan saleissa.

Mutta paikka ei ole tuuduttautunut menestyksensä varaan, vaan varmistaa, että asiakkaat saavat aina jotain uutta, mielenkiintoista, sekä innovatiivista tullessaan elokuviin Coca-Cola Plazan teatteriin.

Forum Cinemas AS

Forum Cinemas AS on Viron suurin elokuvateatterialan yritys, jonka toimipaikkoihin lukeutuvat Coca-Cola Plaza Tallinnassa, Ekraan Tartossa, sekä Astri Narvassa.

Kesään 2013 saakka konserni pyöritti myös Tallinnan Kosmos elokuvateatteria.

Forum Cinemas on tehnyt suuria investointeja nostaakseen virolaisten elokuvateattereiden laatua vuosien varrella – Tallinnan Kosmos sekä Tarton Ekraan elokuvateatterit läpikävivät täydellisen peruskorjaus ohjelman, jonka myötä kumpikin teatteri sai yhden salin lisää sekä uusimmat, moderneja vaatimuksia vastaavat elokuvien näytännön teknologiat.

Virolaisten elokuvateattereiden ylpeydenaihe on Tallinnan Coca-Cola Plazan viihdekompleksi, joka sisältää kaikkiaan 11 näytäntösalia.

Forum Cinemas on operoinut myös modernia, 3-salista elokuvateatteri Astria Narvassa huhtikuusta 2006 saakka.

Konserni toi 3D-näytäntöteknologian ensimmäisenä Viron markkinoille, lokakuussa 2008, Coca-Cola Plazan saleihin.

3D-teknologian näytöspaikkoja laajennettiin huhtikuun 1, 2010, myös Tarton Ekraan elokuvateatteriin, jossa eteläisen Viron elokuvien ystävät voivat nauttia 3D-filmeistä Ekraanin suurimmassa näytäntösalissa.

Narvan elokuvateatteri Astri sai ensimmäisen 3D-projektorinsa keväällä 2011.

Nykyään tämä vuonna 1993 perustetty yritys omistaa Viron jakeluoikeudet Paramount ja Universal elokuvastudioiden tuotannoille.

Elokuvien lisäksi Forum Cinemas oli Viron ensimmäinen alan yritys, joka alkoi tarjoamaan vuonna 2008 valkokankaillaan suoria oopperalähetyksiä New Yorkin Metropolitan Opera näytöksistä.

Seuraavana vuonna, vuonna 2009, konserni alkoi esittämään lisäksi London National Theatren esityksiä live-lähetyksiä valkokankaillaan kaikkialla Virossa, ja listaan lisättiin vuonna 2010 Moskovan Bolshoi-teatterin balettinäytännöt.

Forum Cinemas AS on ollut vuodesta 1999 saakka Suomen suurimman elokuvateatteriketjun, Finnkino Oy:n omistama, toimien nimen “Forum Cinemas” alla Virossa, Latviassa, ja Liettuassa.

Toukokuusta 2013 saakka Forum Cinemas on ollut osa Pohjoismaiden suurinta elokuvateatteriketjua, Nordic Cinema Group konsernia, joka luotiin vuoden 2013 alussa SF Bion ja Finnkinon fuusiossa.

Nordic Cinema Group koostuu vahvoista paikallisista tuotemerkeistä: SF Bio, SF Kino, Finnkino sekä Forum Cinemas.

Konserniin kuuluu yhteensä 102 elokuvateatteria, sisältäen 583 näytäntösalia ja noin 80 000 asiakaspaikkaa kuudessa eri maassa – Ruotsi, Suomi, Viro, Latvia, ja Liettua.