Helsingin Artek myymälät

Artek design- ja sisustusmyymälöitä löytyy Helsingin puitteista kolme kappaletta, mukana lippulaivamyymälä osoitteessa Eteläesplanadi 18.

Yhtiönä suomalainen Artek, jonka perustivat vuonna 1935 Alvar ja Aino Aalto, Maire Gullichsen sekä Nils-Gustav Hahl, on yksi maailman tunnetuimpia designtaloja.

Artek myymälä HelsinkiArtekin tunnetaan innovatiivisesta asenteestaan nykyaikaiseen muotoiluun, jossa yhdistyvät muotoilu, arkkitehtuuri, ja taide.

Myymälöissä kaupan olevat tuotteet on valmistettu 1930-luvulta saakka samassa tehtaassa, joka sijaitsee Turun lähistöllä.

Artek huonekalut valmistetaan luonnonmateriaaleista, ja niiden ajaton kauneus sekä arvo säilyvät vuosien yli perintökalleuksina sukupolvelta toiselle.

Tuotekategorioina myymälöissä ovat nojatuolit, tuolit & jakkarat, valaisimet, pöydät, sohvat, sekä abc Collection -sarja.

Artek kauppa HelsinkiYtimen huonekalujen ja valaisimien mallistosta muodostavat pohjoismaisten muotoilun mestarien kuten Alvar Aalto, Ilmari Tapiovaara, Tapio Wirkkala, Eero Aarnio, ja Yrjö Kukkapuro suunnittelemat klassikkotuotteet.

Mukana on lisäksi kansainvälisten muotoilijoiden ja arkkitehtien tekemiä tuotteita, nimiltä kuten Shigeru Ban, Konstantin Grcic, Hella Jongerius, Harri Koskinen, ja Enzo Mari.

Yhtiön Helsingin myymälöistä Käpylän liike, “Aitta”, on aito muotoilusta kiinnostuneen löytökeidas.

Käpylän myymälän valikoimiin sisältyy yksittäisiä näyttelykappaleita, erikoiseriä, kuin myös mallistoista poistuvia tuotteita.

Artek 2nd Cycle myymälä keskittyy puolestaan Artek vintage-tuotteiden myyntiin.

2nd Cyclen yli 600 neliön kauppapaikalta voit ostaa muun muassa Alvar Aallon, Ilmari Tapiovaaran, Yrjö Kukkapuron, Arne Jakobsenin, sekä Charles ja Ray Eamesin huonekalujen ohella valaisimia, mattoja, keramiikkaa, aterimia, ja grafiikkaa.

Esplanadin kauppa, osoitteessa Eteläesplanadi 18, on Artekin lippulaivamyymälä.

Myymälässä on upeasti esillä olevan tuotevalikoiman lisäksi usein vaihtuvia taide- ja muotoilunäyttelyitä.

Helsingin Artek myymälät – yhteystiedot

ARTEK Esplanadi
Eteläesplanadi 18
00130 Helsinki
Aukioloajat: ma-pe klo 10-19, la klo 10-16
www.artek.fi

Artek Aitta
Mäkelänkatu 84
00610 Helsinki
Aukioloajat: ma-pe klo 11-19, la klo 10-15
www.artek.fi

Artek 2nd Cycle
Pieni Roobertinkatu 4-6
00130 Helsinki
Aukioloajat: to-pe klo 11-18, la klo 11-15
www.artek.fi

Artekin Helsingin Esplanadin lippulaivamyymälän virallinen Facebook-sivusto löytyy osoitteesta www.facebook.com/ArtekHelsinki.

Myymälä käyttää Facebookia muun muassa uusien, myyntiin tulleiden tuotteiden esittelyyn ja ajankohtaisista tarjouskampanjoista tiedottamiseen.