Parhaat hotellit Tallinnan keskustan tuntumassa

Tallinna on tätänykyä tunnettu tasokkaista palveluistaan, joihin kuuluvat myös erittäin kansainvälisestikin vertailukelpoiset luksushotellit.

5 tähden hotellit Tallinna tarjonta löytyy kaupungissa etupäässä vanhankaupungin alueelta.

Jos tulet alueelle kuitenkin Lennart Meri lentokentän kautta, lyhyen ajomatkan päästä löytyy etenkin Swisshotel Tallinna, Tallinnan korkeimmasta rakennuksesta.

Alla on kuvaukset kustakin Tallinnan viiden tähden luksushotellista, ja katsaus niistä löytyviin palveluihin.

Swissotel Tallinna
Tornimae 3
10145 Tallinna

Swisshotel Tallinna

5 tähden Swisshotel Tallinna edustaa nimensä mukaisesti parhainta palvelutasoa, luksusta, ja sveitsiläistä vieraanvaraisuutta.

Hotellin rakennus, aivan Tallinnan finanssikeskuksen tuntumassa, on kaupungin korkein rakennus, josta näet huikeat panoramat ympäröivään kaupunkiin ja aina Baltian merelle sekä vanhaan kaupunkiin saakka.

Paikka on suosittu etenkin lentomatkustajien keskuudessa, koska Lennart Meri lentokenttä on 15 minuutin päässä.

Voit käyttää lentokentälle menoon mm. taksia, raitiovaunua, tai paikallisbussia, joiden kunkin pysäkkejä löytyy aivan hotellin juurelta.

Kaupungin suosituin turistinähtävyys, upeaan kuntoon restauroitu keskiaikainen vanhakaupunki (UNESCO:n ihmiskunnan perintökohde), alkaa puolestaan 10 minuutin kävelymatkan päästä.

Swisshotellin valikoima sisältää kaikkeaan 238 elegantisti sisustettua huonetta, joissa ei ole säästelty viimeisimmästä tarjolla olevasta teknologiasta ja asiakaspalveluista.

Luksusmaisimpiin huoneista kuuluvat ns ‘Executive’ huoneet.

Palveluista kohokohtia ovat esimerkiksi kolme erinomaista ravintolaa ja kaksi baaria, lämmitetty (ja saunalla varustettu) sisä-uimahalli, kuin myös moderni fitness sali.

Pitkän päivän jälkeen voit rentoutua hotellin kylpyläpalveluiden seurussa (Purovel Spa & Sport), josta löytyy hoitoina mm. hydrotherapia ja kuumakiviterapia.

Hotel Telegraaf
Vene 9
10123 Tallinna

Hotel Telegraaf Tallinna

Lyhyen kävelymatkan päässä Swisshotellilta vanhankaupungin puolella löytyy viiden tähden majoituspaikka Hotel Telegraaf.

Hotelli on rakennettu 1800-luvulta peräisin olevaan taloon, vuonna 1878 Eestin Telegraph yrityksen päämäjana toimineeseen paikkaan, osana keskeisintä Tallinnan vanhaakaupunkia.

Majoituspaikka tarjoaa kokonaisuudessaan 86 upeaa huonetta, Elemis SPA kylpylän, sekä maanalaisen parkkeerauspaikan hotellin asiakkaille.

Paikan ravintola, Ravintola Tchaikovsky, on yksi Tallinnan kuuluisimmista, ja tarjoaa kavalkadin venäläistä keittiötä parhaimmillaan.

Hotel Telegraafin sijainti on mainio, lähellä vanhankaupungin ydintä, 1200-luvulta peräisin olevaa raatihuoneen toria.

Palveluiden kohokohtiin kuuluvat mm.

24h huonepalvelu
24h vastaanotto
langaton Internet
15 asiakaspaikan maanalainen parkkeeraus
asiakaspesula ja kuivapesu
Lobbybaari
kaapelitv
Symphony Lounge – tarjolla myös yksityisillallisia varten
Ravintola Tchaikovsky
kesäterassi sisäpihalla
Elemis SPA (2:lla hoitohuoneella ja täysikokoisella jacuzzilla)
uima-allas (sisätiloissa) – 3×10 metriä
turkkilainen ja suomalainen sauna (Elemis SPA)

Schlössle Hotel
Pühavaimu 13/15
10123 Tallinna

Hotel Schlössle Tallinna

Lähellä (140 m päässä) Telegraaf hotellia sijaitseva Schlössle Hotel on uniikki 5 tähden majoituspaikka yhdellä vanhankaupungin parhaista paikoista.

Upeaa Schlösslen sisustusta kuvaavat muun muassa massiiviset puupalkit ja antiikkiset kalusteet, ja toisaalta paikan charmikkuutta lisäävät sydämekäs henkilökunta.

Keskiaikaiseen rakennukseen sijoitettu hotelli on pidetty upeassa restauroidussa kunnossa, jossa tunnelmaa luovat muun muassa karismaattiset pienet lamput käytäviä valaisemassa.

Huoneissa on panostettu keskiaikaisten kaupankäyjien hakemaan ylellisyyteen ja tasokkuuteen, unohtamatta kuitenkaan modernin matkailijan vaatimia yksityiskohtia.

Yksi parhaista paikoista levähtää kaupunkiin tutustumisen jälkeen on hotellin Cigar Lounge, jossa viihtyisiä sohvia ympäröivät massiiviset kiviseinät yksityiskohtaisine koristeluineen.

Kesäkuukausina oman lisänsä hotellissa vierailuun tuo sisäpihan puutarha, jossa voit nauttia sekä aamiaisen että kevyitä aterioita päivä läpi, kukkivien puiden varjossa.

Savoy Boutique Hotel
Suur-Karja 17/19
10148 Tallinna

Savoy Boutique Hotel Tallinna

Pienikokoinen (44 huonetta) Savoy Boutique Hotel on majoituspaikkana tunnettu etenkin eksklusiivituudestaan ja yksityisestään.

Paikka sijaitsee kohdassa, jossa moderni Tallinna kohtaa vanhankaupungin, joten sinulla on lyhyt käyntimatka kaikkiin keskeisiin nähtävyyksiin ja keskustan ostospaikkoihin.

Savoyn rakennus on historiallinen, alunperin vuodelta 1890, ja viimeistelty kauniiseen art déco tyylisuuntaan.

Mikäli valitset huoneesi Müürivahe kadun puolelta ja yläkerroksista, näkymiksesi avautuu vanhankaupunki kuuluisine punaisine kattoineen.

Ylellisimmät hotellin huoneista ovat sviittejä, joita on kaikkiaan kolme kappaletta.

Palveluihin kuuluvat mm. Savoy Bar, jossa voit rentoutua viinilasin tai cocktailin ja hyvän seuran ääressä, ja toisaalta myös Ravintola MEKK, joka on erikoistunut paikalliseen, virolaiseen keittiöön.

The Three Sisters Hotel
Tolli 2
10133 Tallinna

The Sisters Hotel Tallinna

Luksushotellien Relais & Chateaux ryhmään kuuluva viiden tähden The Three Sisters hotelli on uniikki 23-huoneen boutique majoituspaikka Tallinnan sataman (500 metrin päässä) puolella vanhaakaupunkia.

Hotelli on rakennettu kolmeen keskiaikaiseen kauppiastaloon (rakennettu vuonna 1362), jotka on entisöity tarjoamaan upeat, modernit puitteet Tallinnassa vieraileville.

Paikka on aivan vanhankaupungin 1500-luvulta olevien puolustusmuurien yhteydessä, Pikk kadulla, ja läheltä löytyykin useita hienoja nähtävyyksiä tähän liittyen.

Hotellin sijainti on kätevä sataman lisäksi myös Tallinnan rautatieasemaan nähden (1 km päässä), jos jatkat matkaa junalla vaikkapa Tarttoon tai Narvaan.

Tasokkaisiin asiakaspalveluihin hotellissa lukeutuvat mm. Ravintola Bordoo, 3S Ravintola, sekä Beluga Bar.