Tallinnan Guess myymälät

Amerikkalaisella laatumuodin Guess myymäläketjulla on Tallinnassa neljä kauppakeskusten yhteydessä olevaa toimipaikkaa: Viru Keskus, Kristiine Keskus, Ülemiste Keskus, sekä Rocca al Mare.

Ketju (josta käytetään myös tyylitellysti versioita GUESS tai Guess?) toimii Tallinnassa kahdella eri myymäläkonseptilla, joista toinen myy etupäässä somisteita (Guess Accessories) ja toinen lähinnä vaatteita, varsinkin farkkumuotia (Guess Jeans).

Guess Ülemiste keskus myymälä Tallinna

Guess, joka on perustettu Yhdysvalloissa vuonna 1981, omaa maineen yhtenä muodin innovatiivisimmista ja trendejä muokkaavimmista tuotemerkeistä.

Farkkumuodin myymälöistä löytyy miesten ja naisten muodin kokoelmia Guess Jeans sekä Guess By Marciano brändien alta, kuin myös mm. käsilaukkuja, aurinkolaseja, kelloja, jalkineita, sekä alusvaatteita.

Guess Kristiine Keskus TallinnassaGuess Jeans putiikkien valikoimat on kohdistettu etenkin muotia seuraaville asiakkaille, jotka ovat itsetietoisia ja rohkeita, arvostavat luksusta ja laatua, sekä haluavat näyttää seksikkäiltä ja massoista erottuvalta.

Somisteliikkeet, Guess Accessories, ovat puolestaan täynnä muotitalon suunnittelemia naisten ja miesten muodin oheistuotteita – käsilaukkuja, kenkiä, koruja, aurinkolaseja, huiveja, hansikkaita, ja paljon muuta kaunista ja lumoavaa.

Näiden tuotteiden tyyliä kuvaavat kaksi avainsanaa ovat “innokkuus” ja “intohimo”.

Suosittuihin Accessories-myymälöiden tuotteisiin kuuluvat myös esimerkiksi silmälasit, hajuvedet, sekä lompakot.

Guess myymälät Tallinnassa

Guess Viru Keskus TallinnaGuess Viru Center – Jeans
Virucenter, Viru Väljak 4, 1. kerros
10111 Tallinna
www.guess.eu


 

Guess Kristiine Keskus TallinnaGuess Kristiine Keskus – Accessories
Kristiine Keskus, Endla 45, 2. kerros
10615 Tallinna
www.guess.eu


 

Guess Ülemiste keskus TallinnaGuess Ülemiste Keskus – Accessories
Ülemiste keskus, Suur-Sõjamäe 4, 2. kerros
11415 Tallinna
www.guess.eu


 

Guess Rocca al Mare TallinnaGuess Rocca al Mare – Jeans
Rocca al Mare, Paldiski Mnt. 102, 1. kerros
13522 Tallinna
www.guess.eu


Guess tuotemerkin historia

Veljekset Paul ja Maurice Marciano muuttivat Los Angelesin kaupunkiin vuonna 1981, avaten ensimmäisen myymälänsä kalliin Beverly Hillsin kaupunginosan alueella.

Guess aloitti pian tuotteidensa mainostamisen, esitellen ikoniset mustavalkoiset mainoksensa vuonna 1985, jotka ovat voittaneet vuosien varrella useita mainosalan Clio Award -palkintoja.

Mainoksissa on vuosien mittaan esiintynyt lukuisia supermalleja, joukossa Claudia Schiffer, Anna Nicole Smith, Eva Herzigova, Valeria Mazza, Kate Upton, Julia Lescova, sekä Laetitia Casta, joista useat tekivät läpimurtonsa mallimaailman huipulle juuri Guessin kampanjoiden avulla.

Yksi merkkipaalu ketjun historiassa oli vuoden 1985 Robert Zemeckisin ohjaama elokuva Paluu tulevaisuuteen, jonka päähahmo Marty McFly (Michael J Fox) pukeutui Guess farkkumuotiin.

1980-luvun myötä Guess-merkistä tulikin yksi Yhdysvaltain suosituimpia farkkumuodin yrityksiä.

Firman menestyksen katsotaan olleen designer-farkkumuodin markkinoiden yhtenä luojista, alkuun naisten farkkumuodin suhteen, sitten, vuodesta 1983, myös miesten mallistona.

Vuonna 1984 Guess esitteli ensimmäisen kellomuodin mallistonsa, jotka kokoelmat tunnettiin nimillä “Guess”, “Guess Steel”, sekä “Guess Collection”.

Kellomallisto on edelleen toiminnassa, ja sen rinnalle on tullut lukuisia muitakin muotisomisteiden kategorioita.

Vuoden 1984 Guess esitteli lisäksi ensimmäisen lastenvaatteiden mallistonsa, “Baby Guess” kokoelman.

Nykyisin tämä mallisto on osa taaperoille ja lapsille suunniteltua kokoelmaa, tuotemerkin GUESS Kids alla.

Marcianon perheen edustajista Milica, Aleksia ja Milos aloittivat 1990-luvun aikana divisioonan nimeltään Guess Home, joka sisälsi nuorekkaita, laadukkaita vuodevaatteiden kokoelmia, kuin myös innovatiivisia pyyhkeiden mallistoja.

Vuosikymmenen loppuun mennessä divisioonan myynti oli kuitenkin kehittynyt erittäin heikosti, ja ketju päätti lopettaa sen toiminnan.

Menestyksekästä 1980-lukua seurasi Guess Homen ohella muutoinkin käänne huonompaan suuntaan 1990-luvun aikana, kun yritykset kuten Calvin Klein, Diesel, Tommy Hilfiger, ja Gap alkoivat saada jalansijaa markkinoilla.

2000-luvun myötä yritys lanseerasi uuden ulkonäön ja tyylin, jättäen taakseen useat firmaa 1990-luvulla vaivanneista ongelmista.

Osana tätä muutosta Guessin markkinoinnista tuli huomattavasti seksikkäämpää, joka näkyi positiivisena muutoksena ketjun myymälöiden myynnissä.

Vuodesta 2005 Guess alkoi saada asiakaskuntaa etenkin teineistä.

Yhtenä yrityksen johdossa olleiden Marcianon veljesten keinona päästä uuden asiakaskunnan tietoisuuteen oli käyttää julkisuuden henkilöitä mainossarjoissa, kuten muodin edelläkävijänä tunnettua Paris Hiltonia.

2000-luvun alun vuosikymmen oli merkittävää laajenemisen aikaa ketjun somisteiden puolelle, etenkin Yhdysvaltain markkinoilla.

Guess loi myös halvempihintaisen malliston, jota myytiin eksklusiivisesti ketjun outlet-myyntipisteiden kautta.

Ketjun laajenemisen myötä valmistukseen tuotiin lisäksi uusi tuotemerkki, naisten huippumuotia ja somisteita edustanut “Marciano”.

Tämä mallisto sisältää kalliita, catwalkien inspiroimia tyylejä, joita on myynnissä useissa jälleenmyyntipisteissä maailmanlaajuisesti.

Guess aloitti hajuvesien markkinoinnin vuonna 2005, esitellen Guess for Women parfyymin saman vuoden keväällä. Miesten hajuvedet seurasivat vuonna 2006.

Yksi menestyskategorioista on ollut Guess Kids lastenvaatteiden mallistot, joita alunperin myytiin varsinkin firman tehdasmyymälöiden yhteydessä.

Guessin toimintaa johdetaan edelleen Marciano veljesten toimesta, jotka toimivat nykyisellään pörssilistatun konsernin hallituksen varapuheenjohtajana sekä varatoimitusjohtajana.

Veljeksistä Maurice Marciano on ollut vastuussa etenkin ketjun muotisuunnittelun ohjaamisesta sekä myynnin kasvusta, kun taas Paul hallinnoi ketjun imagon kehitystä ja markkinointia.

Ketju operoi useissa maissa maailmanlaajuisesti, mutta suurin osa myymälöistä löytyy kuitenkin edelleen Yhdysvalloista ja Kanadasta.

Guessilla on lisenssinhaltijoita ja jakelijoita Etelä-Amerikassa, Euroopassa, Aasiassa, Australiassa, sekä Lähi-Idässä.

Yhtenä kohokohtana nykymuotoisen Guessin toiminnassa on ollut Etelä-Afrikka.

Etelä-Afrikasta löytyy ketjun myymälöitä käytännössä jokaisesta merkittävästä kaupungista, mukaanlukien lippulaivamyymälät Guess Century City, V&A Waterfront (Cape Town – Western Cape), Sandton City (Gauteng) ja Eastgate Mall (Kwazulu Natal).

Varhaisen vuoden 2007 aikana firma esitteli uuden bisneskonseptin nimeltään “G by Guess”.

Tämä uusi tuotemerkki pyrkii tarjoamaan tuotteita Abercrombien Hollister brändin kaltaiselle asiakaskunnalle, ja hintoihin, jotka kilpailevat Express, American Eagle, sekä Gap ketjujen kanssa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että G by Guess tuotemerkkiä markkinoidaan noin 16-23 vuotiaille naisille ja miehille, kilpailukykyisiin hintoihin ja tyylillä, joka on kunnianosoitus vanhanajan Hollywoodille.

Näiden konseptimyymälöiden kohokohtiin lukeutuvat näyttävät esillepanot ja yökerhomainen ilmapiiri.

Marraskuussa 2006 Guess toi markkinoille Marciano miestenkokoelman, joka oli tarjolla eksklusiivisesti Guess.com nettikaupan ja valikoitujen Guess ja Marciano myymälöiden kautta.

Tämä miesten kokoelma, johon kuuluivat mm. nappipaidat, bleiserit, ja puvun housut, oli – Marcianon naisten kokoelman tapaan – suunniteltu ja valmistettu kokonaisuudessaan Italian Firenzessä.

Marcianon miesten mallisto vedettiin kuitenkin markkinoilta jo tammikuussa 2007, johtuen huonosta myynnistä.

Menestystekijöihin on kuulunut sen sijaan ketjun hajuvesien mallistot sekä miehille että naisille.

Naisten menestyshajuvesiin on naisten puolella lukeutunut Guess Gold, miesten tuoksuista suosituimpia ollessa Guess Suede.

Myös kellot ovat olleet osa Guessin viimeaikaista menestystarinaa. Tämän tuotekategorian uusi vaihe alkoi keväästä 2007, jolloin mallistoon tuli mukaan uusi GC kellokokoelma.

Nämä uudet mallit esiteltiin vastineena kasvaneeseen kysyntään silmiähiveleville kellodesigneille ja korkeamman hintaluokan tuotteille.

Muutoin Guessin kellomallistot tunnetaan keskihintaluokan mallistoistaan.

Suurin osa Guess? kellojen mallistoista on tyypillisesti tehty teräsmateriaalista, kun taas uudet mallistot ovat tuoneet mukaan kullan, hopean, ja timanttien yksityiskohtia.

Uudet tuotteet ovat lisäksi tehtyjä Sveitsissä, ja kohdistettuja korkeamman hintaluokan markkinasegmentille.

Tällä osalla markkinoita firma kilpailee muotitalojen ja kellomuodin luojien kuten TAG Heuer, Dolce & Gabbana, sekä Fendi kanssa.