Tallinnan Hemtex myymälät

Ruotsalainen Hemtex, pohjoismaiden suurin kodin tekstiilien myyntiketju, operoi Tallinnassa kolmella myymälällä, mukana toimipaikka Solaris ostoskeskuksessa.

Hemtex on kotoisin Boråksesta, Ruotsin tekstiilintuotannon pääkaupungista, ollen siten symboli alueen pitkälle historialle ja tietämykselle tekstiilien tuotannosta.

Hemtex TallinnaVuonna 1973 perustettu yhtiö toimii nykyisin yli 150:n toimipisteen voimin, ja se on suurikokoisin tekstiilien jälleenmyyjä toiminta-alueellaan (Ruotsi, Suomi, ja Viro).

Suurin osa myymälöistä on ketjun emoyhtiön itsensä omistamia, mutta osan toimintaa pyörittävät alueellisesti operoivat franchise-yrittäjät.

Kussakin ketjun myymälässä on tarjolla laaja valikoima erilaisia tekstiilejä kaikkiin koteihin ja kuhunkin huoneeseen, sisältäen inspiroivia ja trendikkäitä tuotesarjoja.

Samojen putiikkien puitteissa myydään myös kodin sisustuksen tuotteita, toiminnan painotuksena ollessa kuitenkin kodin tekstiilit.

Hemtexin tuotealueet ovat ratkaisut makuuhuoneisiin, kylpyhuoneisiin, keittiöihin ja ruokailutiloihin, sekä olohuoneisiin.

Makuuhuoneiden tuotteisiin sisältyvät pussilakanasetit, tyynyt, peitteet, aluslakanat, tyynyliinat, päiväpeitteet, tossut, ja muut makuuhuoneen tekstiilit.

Kylpyhuoneita varten tarjolla on käsipyyhkeitä, kylpylakanoita, kylpytakkeja, kylpyhuoneen mattoja, suihkuverhoja, sekä kylpytarvikkeita.

Keittiöiden tuotteisiin sisältyvät pöytäliinat, kaitaliinat, tabletit, servietit, keittiöpyyhkeet, keittiötarvikkeet, ja muut keittiötekstiilit.

Olohuoneisiin kohdistettuihin ratkaisuihin kuuluvat koristetyynyt, huovat, tee se itse, piensisustustuotteet, säilytys, valaistus, kynttilät, sekä matot.

Voit ostaa myös verho-tuotteita, kuten sivuverhoja, pimennysverhoja, laskosverhoja ja verhokappoja, paneeliverhoja, ja muita verhotarvikkeita.

Hemtex myymälöissä edustettuina olevat tuotemerkit ovat Nadja Wedin, Majvillan, Arc of Scandinavia, By Rydéns, Design House Stockholm, Temprakon, Living, Hemtex Hotel Selection, sekä Elsa Beskow.

Tallinnan Hemtex myymälät

Hemtex Rocca al Mare TallinnaHemtex Rocca al Mare
Paldiski mnt 102
13522 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 10-21
www.hemtex.com

Hemtex myymälä, osana Rocca al Mare kauppakeskusta, löytyy rakennuskompleksin toisesta kerroksesta, Rahva Raamat kirjakaupan ja Chopsticks ravintolan välistä.

Rocca al Mare, joka on ollut avoinna vuodesta 1998, kuuluu suomalaisen kiinteistöyhtiö Citycon Oyj:n omistuksiin (Kristiine Keskus ja Magistral ostoskeskusten tavoin).

Keskuksesta löytyy yhteensä yli 170 myymälää ja palvelua, yli 57 000 m2:n kokoisella alueella.

Hemtex Solaris
Estonia pst 9
10143 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 10-21
www.hemtex.com

Hemtex Järve Keskus
Pärnu mnt. 238
11624 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 10-21
www.hemtex.com

Hemtex myymälät muualla Virossa

Hemtex Tartu Tasku Keskus
Turu 2
51014 Tartto
www.hemtex.com

Hemtexin historia

Hemtexissä jokainen päivä tarkoittaa uudistumista, ja ketjun aloittamisen jälkeen vuonna 1973 yhtiö on kokenut monia jännittäviä tekstiilien maailman hetkiä.

Osa tapahtumista on merkittävimpiä kuin muut, ja alla on muutama merkkipaalu yrityksen toiminnan historiasta.

1973
Myymäläketju Hemtex perustetaan 17 omistajan voimin itsenäiseksi kodin tekstiilien jälleenmyyjäksi.

1982
Ensimmäinen ketjun yhtenäinen myymäläkonsepti otetaan käyttöön.

1990
Yhteensä 60 ketjun toimipaikkaa aloittaa toimimaan yhtenäisen, “Hemtex” brändin alla.

1999
Hemtex avaa ensimmäisen putiikkinsa Tanskassa, sen jälkeen kun yhtiö hankkii omistukseensa tanskalaisen kodintekstiilien ketjun.

2000
Ketju ottaa käyttöön franchise-yrittäjä konseptin. Hemtexin myymälöiden lukumäärä on noussut 88:n toimipaikan tasolle.

2001
Hemtex avaa neljä ensimmäistä myymäläänsä Suomessa.

2004
Skandia Investment sijoitusyhtiöstä tulee uusi enemmistöomistaja Hemtexissä.

2005
Hemtex listataan Tukholman osakepörssiin 6. lokakuuta.

2006
Hemtex avaa ensimmäisen myymälänsä Norjassa.

2007
Ketju avaa ensimmäiset Hemtex &more-kauppansa, aloittaen toiminnan sekä Virossa että Puolassa.

2008
Yhtiö avaa verkkokaupan.

2009
Hakon Invest sijoitusyhtiöstä (nykyisin ICA Gruppen) tulee Hemtexin pääomistaja.