Tallinnan Max Mara vaatekauppa

Italialainen Max Mara toimii Tallinnan puitteissa yhdellä vaatekaupan myymälällä, osoitteessa Pärnu maantee 8.

Max Mara on luksusmuotia valmistava muotitalo, joka on ollut toiminnassa vuodesta 1951 saakka.

Max Mara Pärnu maantee TallinnaKaikkiaan muotitalo julkaisee vuosittain 23 erilaista kokoelmaa, joista keskeisin on Max Mara naistenvaatteiden mallisto.

Tuotteita tulee myyntiin myös joukolla muita brändejä, kuten Sportmax, Sportmax Code, Weekend Max Mara, ‘S Max Mara, Marella, Pennyblack, iBlues, Persona, ja Marina Rinaldi.

Näistä viimeinen on nimetty firman perustaja Achille Maramottin isoisoäidin mukaan, joka 1800-luvulla omisti haute couture ateljeen Reggio Emiliassa, suvun kotikylässä.

Toimintaa toteutetaan myös Max&Co brändin alla, joka on vuodesta 1986 alkaen olemassa ollut Max Mara Fashion Group vähittäismyynti-projekti.

Muotitalo aloitti vuonna 2004 hajuvesien ja kosmetiikan valmistamisen sekä myynnin, yhteistyössä Cosmopolitan Cosmeticsin (joka on osa Wella-ryhmää) ja Selective Beautyn kanssa.

Ydinkokoelma, Max Maran naistenvaatteiden mallisto, on omistettu lumoaville, tyylikkäille naisille, jotka nauttivat hienostuneen mutta dynaamisen ja käytännöllisen muodin uudelleenlöytämisestä arkielämäänsä.

Max Mara vaatteetTyypillinen Max Mara asiakas on moderni ja nykyaikainen nainen sofistikoituneella ja hienostuneella imagolla, trendien mukaisella tyylillä ja valmiina erilaisiin nykyaikaisen elämän tilanteisiin.

Max Maran luomaan tunnelmaan kuuluvat: pukeutumisperinteet, luksusmateriaalit, kokeilullisuus, kansainvälinen tunne, modernius, ja status.

Muotitalo on ollut yksi modernin pret-à-porter muodin edelläkävijöistä, sekä tärkeä vaatemerkki kansainvälisessä ja italialaisessa mittakaavassa.

Yhtiö perustettiin (1951) tarkoituksena tarjota “haute de gamme” naisellisia vaatteita, valmistettuna erinomaisilla teollisilla prosesseilla.

Max Maralla on nykyään yli 2300 myymälää eri puolilla maailmaa (105:ssa maassa), mukaanlukien kohteissa Milano, Pariisi, Lontoo, Moskova, New York City, sekä Tokio.

Yksi ketjun suurimpia menestysmarkkinoita on ollut Kiina, jossa Max Maralla on merkittävä jalansija muun muassa Pekingissä, Shanghaissa, Qingdaossa, Hangzhoussa, sekä Shenyangissa.

Tallinnan Max Mara, joka aloitti toimintansa 8. joulukuuta, 2013, kauppaa kaikkia muotitalon valmistamia kokoelmia, mukaanlukien jalkineita, käsilaukkuja, aurinkolaseja, sekä huiveja.

Max Mara Pärnu mnt
Pärnu maantee 8
10140 Tallinna
Aukioloajat: ma-pe klo 10-19, la klo 11-17
www.maxmara.ee
www.facebook.com/MaxMaraEstonia

Max Maran historia

Max Maran perusti Achille Maramotti vuonna 1951, jolle intohimo räätälöintitaitoa sekä puvunvalmistusta kohtaan periytyi hänen isoisoäidiltään, Marina Rinaldilta.

Marina Rinaldi omisti ja operoi vuodesta 1850 tärkeää Reggio Emilian keskustassa olevaa ateljeeta, jossa kaikki tehtiin käsin, suurella panostuksella yksityiskohtiin ja viimeistelyyn.

Syvään juurtunut rakkaus muotia periyti Marina Rinaldin tyttärentyttärelle, Giulia Fontanesi Maramottille, joka vuonna 1925 alkoi opettaa mallintamista ja ompelua, julkaisten myös sarjan kirjoja, jotka omistettiin “leikkauksen teoria” -aihepiirille.

Opettajanuransa aikana Giulia Fontanesi loi “Maramotti Cutting and Dressmaking School” koulun, kouluttamaan käsityöläisiä ja teknikkoja, jotka pystyivät tuottamaan malleja, hahmotelmia, tai muotikuvia.

Achille Maramotti syntyi tähän perhe-ympäristöön, kirjojen lumoamana, ja haltioituneena niistä tunneista ja öistä joita tarvittiin mekon valmistamiseen.

Koulun tarjoama koulutus mahdollisti nopeasti erittäin pätevien työläisten löytämisen, jotka olivat oleellinen tekijä hänen yhtiönsä, alkuun nimellä “Confezioni Maramotti”, luomisessa.

Yhtiön perustajan, Achille Maramottin, päättäväisyys ja intohimo muotia, korkeaa laatua, sekä innovatiivisuutta kohtaan ovat näkyvissä myös firman toiminnassa nykyään.

Max Mara konserniin kuuluu kaiken kaikkiaan tätä nykyä 41 eri yhtiötä, kattaen toiminnan 105:ssa eri maassa.