Tallinnan Polarn O. Pyret lastenvaatekaupat

Ruotsalaisella, korkealaatuisia lasten ja odottavien äitien funktionaalisia vaatteita myyvällä Polarn. O. Pyretillä on Tallinnassa kaksi toimipaikkaa.

Myymälöistä toinen sijaitsee aivan Tallinnan ydinkeskustassa, Foorum Centre ostoskeskuksessa.

Polarn O. Pyret TallinnaToinen myymälä on Rocca al Maren kauppakeskuksessa, jonne pääsee Tallinnan satamasta esimerkiksi keskuksen järjestämällä ilmaisella bussikyydillä.

Ketjun tarjoamat vaatteet edustavat ajatonta designia, jotka antavat lasten olla lapsia, perustuen lasten tarpeeseen leikkiä ja olla onnellisia.

Tuotemerkkinä Polarn O.Pyret edustaa ruotsalaista lastenvaatelaatua parhaimmillaan.

Ketjulla on yhteensä noin 112 myymälää 11 markkina-alueella, etenkin ns. kylmän vyöhykkeen maissa, mukaanlukien Ruotsi, Viro, Suomi, Latvia, Norja, Islanti, Irlanti, ja Iso-Britannia.

Vuodesta 1909 toiminnassa ollut, ja vuodesta 1976 lastenvaatteisiin toiminnassaan keskittynyt Polarn O. Pyret ei ole muuttanut konseptiaan tai filosofiaansa vuosien varrella: lapset tarvitsevat vaatteita, joissa he pystyvät leikkimään viihtyisästi.

Polarn O. Pyret tuottaa vaatteita lapsille periaatteella, että sekä pojat että tytöt tarvitsevat hyvin istuvia ja funktionaalisia vaatteita.

Yhtiön pyrkimyksenä on valmistaa maailman parhaita lastenvaatteita kaikissa kategoioissa, aina takeista polvisukkiin, t-paitoihin ja aurinkohattuihin asti.

Kuka pukeutuu mihinkin – ja missä väreissä – jää perheiden yksilöllisten mieltymysten varaan.

Mutta sekä pojat että tytöt tarvitsevat hyvännäköisiä vaatteita jotka ovat kestäviä ja monikäyttöisiä.

Tämä periaate on johtanut Polarn O. Pyretin keskittymiseen ns. unisex-vaatteisiin, eli molemmille sukupuolille sopiviin vaattteisin.

Yhtiön kunnianhimoisiin tavoitteisiin kuuluu lisäksi tuotannon mukauttaminen ympäristöystävällisemmäksi, johon kuuluu kasvava valikoima orgaanisia vaatteita.

Jos haluat ostaa näitä orgaanisia vaatteita, valitse tuotteet aina Polarn O. Pyretin ECO-merkin sisältävistä kokoelmista. Tämä varmistaa, että vaatekappale on tehty 100% orgaanisesta puuvillasta.

Tallinnan Polarn O. Pyret myymälät

Polarn O. Pyret Rocca al Mare TallinnaPolarn O. Pyret Rocca al Mare
Paldiski mnt. 102
13522 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 10-21
www.polarnopyret.ee

Löydät Polarn O. Pyret toimipisteen Rocca al Mare kauppakeskuksesta kompleksin toisesta kerroksesta, Laste Maailm myymälän ja BeebiCenter Minimood Junior putiikin välistä.

Rocca al Mare on yksi Viron monipuolisimpia kauppakeskuksi, sisältäen yli 170 myymälää ja palvelua 57 000 neliömetrin alueella.

Lastentarvikkeita ja -vaatteita myyvistä ketjuista ostoskeskuksesta löytyvät myös esimerkiksi Bandicci, BeebiCente Minimood, Chicco, Juku Mänguasjakeskus, sekä Mothercare.

Polarn O. Pyret Foorum Centre
Narva mnt. 5
10117 Tallinn
Aukioloajat: ma-pe klo 10-20, la klo 10-20, su klo 10-19
www.polarnopyret.ee

Polarn O. Pyretin historia yrityksenä

Polarn O. Pyretin vaatteet tunnistetaan nykyisin niiden laadusta, toimivuudesta, ja muotoilusta. Yhtiön filosofiana ovat lämpimät, kuivat, ja onnelliset lapset kaikissa sääoloissa.

Yhtiö suunnittelee, valmistaa, ja jakelee näitä tuotteita omien myymälöidensä sekä muiden jälleenmyyjien kautta. Tuotemerkkinä Polarn O. Pyret on Ruotsin lasten laatuvaatteiden johtava brändi ja myymäläkonsepti.

Polarn O. Pyret aloitti kuitenkin toimintansa myymälää aivan toisenlaista tuotetta – kondomeja.

Varhaisen 1900-luvun aikana nuori mies nimeltään Nils Adamsson matkusti ympäri Västergötlandia myyden ompelukoneita.

Häneen teki vaikutuksen alueen perheiden iso koko – ja kuinka köyhiä ihmiset olivat. Adamsson halusikin auttaa näitä perheitä suunnittelemaan paremmin perheidensä kokoa.

Hän alkoi toteuttaa tätä ideaansa vuonna 1909, ostamalla tupakkatehtaan Falköpingistä, jossa hän alkoi myydä Saksasta maahantuomiaan kondomeja.

Nils ja Karin Adamsson myivät toimipaikastaan myös lääkinnällisiä tuotteita ja tupakkaa, joka antoi heidän yritykselleen tietynlaisen uskottavuuden.

Sotavuosina 1939-45 he aloittivat lisäksi lastentarvikkeiden jälleenmyynnin, nimen “Pyret” alla.

Heidän myymälässään oli tämän kehityksen myötä kaksi erillistä osastoa – yksi lääkinnällisille tuotteille ja toinen lastentarvikkeille.

Ideana tälle jaotukselle oli että äitien ei tarvitsisi kulkea läpi “miesten osaston” – eivät miehet joutuisi kuulemaan kirkuvia vauvoja ostaessaan tuotteitaan.

Viimeiset rajoitukset kondomien myynnille poistettiin Ruotsissa 1970-luvun aikana. Niitä voitiin nyt myydä tavarataloissa, bensa-asemilla, ja lehtikioskeissa, joka sekä alensi niiden hintoja että jälleenmyynnin kannattavuutta.

Tämä johti yhtiön päätökseen vuonna 1976 lopettaa ehkäisyvälineiden myynti, ja samalla yritys muutti nimensä nykyiseen muotoonsa, Polarn & Pyret AB.

Useille asiakkaille Polarn O. Pyretin symboli on raita. Näitä tuotteita on imitoitu loputtomiin – mutta raitainen toppi tullaan aina yhdistämään Polarn O. Pyret tuotemerkkiin.

Arkkitehteinä tämän ikonisen designin takana olivat Katarina af Klintberg sekä Gunilla Axén.

Aikaisemmin yhtiö oli ostanut myymänsä vaatteet erilaisilta toimittajilta, mutta tämä tiimi kehitti aivan uuden konseptin ja uniikin designin.

Kehittynyt vaatemallisto sisälsi t-paitoja, collegepaitoja, housuja, ja takkeja sametista tehtynä – kuin myös myyntimenestykseksi osoittautuneet pitkät alushousut.

Väreinä olivat punainen, sininen, vihreä, ruskea – ja raitainen. Raitateema oli osa Polarn O. Pyretin aivan ensimmäistä kokoelmaan vuonna 1975.

Avainsanana oli laatu. Visiona tuolloin oli, että luonnolliset kankaat ja käyttömukavuus tulisivat korvaamaan synteettiset kankaat ja huonosti istuvat designit.

Laatuun kuuluivat myös arvot kuten luottamus ja perinteet, joka oli luonnollinen pohja toiminnalle niin monen vuoden jälkeen lääkinnällisten tuotteiden myyntiä.

Tärkeä ominaisuus oli lisäksi se, että vaatteiden tulisi olla funktionaalisia.

Konsepti johti Polarn O. Pyretin suosion nopeaan kasvuun Ruotsissa läpi 1970-luvun.

Kokoelmaa laajennettiin sisältämään ensin naisten ja sitten miesten vaatteita, koko perheen pystyessä pukeutumaan päästä varpaisiin yhtiön vaatteisiin. Unisex-vaatteista tuli “uni-perhe”.

Monen vuoden menestystarinan jälkeen Polarn O. Pyret alkoi kuitenkin menettää otettaan markkinoista.

Vuonna 1996 yritys ajautui vakaviin taloudellisiin ongelmiin, Mikael Solbergin, Jan Carlzonin, ja Paul Lederhausenin tullessa ohjaamaan Polarn O. Pyretiä uuteen suuntaan.

Solbergin johtajuuden alaisena yhtiö läpikävi radikaalin uudelleenorganisoinnin, ja konsepti sekä uudistettiin että virkistettiin vastaamaan asiakkaiden tarpeita.

Tämä johti nopeisiin mallistojen vaihtumisiin sekä intensiiviseen laatuun panostamiseen. Uudistus johti myynnin kasvuun ja nuorempaan asiakaskuntaan.

Polarn O. Pyret fuusioitui Portwear nimisen yhtiön kanssa vuonna 2000, joka johti RNB RETAIL AND BRANDS muotikonserni luomiseen.

Vuotta myöhemmin – vuonna 2001 – konserni listautui Tukholman osakepörssin O-listalle.

Samana vuonna, maaliskuun 16, Polarn O. Pyret aloitti vaatteiden myymisen oman verkkokauppansa kautta.

Nykyisin yhtiö laajenee kansainvälisesti etenkin franchise-pohjaisten paikallisten yrittäjien kautta.

Myymälöitä on noin 112, 11 markkina-alueella, ja tämä kansainvälinen laajentuminen on jatkunut vuosi vuodelta.

Toimipaikkoja löytyy muun muassa Ruotsista, Norjasta, Irlannista, Islannista, Hollannista, Latviasta, Suomesta, Yhdysvalloista, Englannista, ja Skotlannista.

Vaatteita voi ostaa yhtiön nettikaupan kautta Hollannissa, Yhdysvalloissa, ja Ruotsissa.