Tallinnan Samsonite laukkukaupat

Samsonite laukkukauppoja löytyy Tallinnasta kahdesta suuresta kauppakeskuksesta: Kristiine Keskus (Endla 45) ja Ülemiste Keskus (Suur-Sõjamäe 4).

Maailmanlaajuisesti tunnettu Samsonite valmistaa muun muassa matkalaukkuja, tietokonelaukkuja, työlaukkuja, sekä urheilulaukkuja.

Samsonite TallinnaSen myymälöissä on yhtiön omien Samsonite ja American Tourister tuotemerkkien lisäksi laukkuja esimerkiksi Lacostelta ja Timberlandilta.

Toimipaikkojen takaa löytyvä Samsonite International S.A. amerikkalainen yhtiö, joka perustettiin Denverin kaupungissa Yhdysvaltoja vuonna 1910, Jesse Shwayderin toimesta.

Shwayder nimesi yhden ensimmäisistä tuotteistaan “Samson” nimellä, Raamatun kuuluisan voimamiehen mukaan, käyttäen Samsonite tavaramerkkiä vuodesta 1941.

Koko yhtiön nimeksi tuli virallisesti Samsonite vuonna 1966.

Yhtiön toimintafilosofiana ei ole pelkästään laukkujen valmistaminen, vaan ideana on luottamuksen rakentaminen.

Luottamuksen siihen, että kun astut yli jalkakiven reunuksen, matkalaukkusi pyörät eivät tule samalla laukeamaan irti.

Luottamuksen siihen, että kun laitat läppärisi laukkuusi yhdessä osassa, saat otettua sen laukusta matkan päätteeksi samassa yhdessä osassa.

Samsonite on toiminut teollisuudenalan uranuurtajana matkalaukkujen, vapaa-ajanlaukkujen, selkäreppujen, matkatuotteiden, sekä elektroniikan kantolaukkujen ja tietokonesalkkujen kehittelyssä.

Yli sata vuotta luotettavuutta, kestävyyttä, tyyliä, ja innovatiivista funktionaalisuutta ovat tehneet Samsoniten tuotteista ikonisia, sekä tuotemerkistä maailman johtaviin kuuluvan valmistajan.

Tallinnan Samsonite myymälät

Samsonite Kristiine Keskus TallinnaSamsonite Kristiine Keskus
Endla 45
10615 Tallinna
www.samsonite.com

Samsonite laukkukauppa sijaitsee Kristiine ostoskeskuksessa rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa.

Tarkkaan ottaen löydät Samsonite kaupan Accessorize myymälän ja Tele2 palvelupisteen välisestä liiketilasta.

Samasta kauppakeskuksesta löytyy myös toinen tasokas laukkuihin keskittynyt myymälä, The Bag, lyhyen kävelymatkan päässä Samsoniten sijainnista, saman kerroksen alueella.

Kristiine Keskus sisältää yhteensä noin 170 myymälää ja palvelua, noin 43 700 m2 kokoisella alueella.

Samsonite Ülemiste Keskus
Suur-Sõjamäe 4
11415 Tallinna
www.samsonite.com

Samsoniten historia

Samsoniten historia alkaa vuodesta 1910 ja (Coloradon osavaltion) Denverin kaupungista, kun Jesse Shwayder perustaa Shwayder Trunk Manufacturing Company yhtiön.

Tämän yhtiön toimintaperiaate oli yksinkertainen: valmistaa laukkuja, jotka kestävät “Goldrush” kultaryntäykseen osallistuneiden raskaimmat kantamat.

Shwayder aloittaa kuudella työntekijällä ja yhdellä tuotteella – halvalla matkalaukulla.

Valokuvasta, joka kuvaa Jesse Shwayderiä, hänen isäänsä, ja kolme veljestään seisomassa matkalaukun kannen päällä tuli yhtiön toimintaan liitetty tunnettu tavaramerkki.

Yhtiön menestyksen takaa löytyi toiminta-ida, jonka perustui asiakkaiden tarpeiden tyydyttämiseen.

Shwayder argumentoi, että jos matkalaukku tehdään luotettavammaksi ja houkuttelevammaksi kuin kilpailijoiden tuotteet, sen ei tarvitse kilpailla alennushinnoittelulla, vaan myy pelkästään etujensa ansiosta.

Vuonna 1941, juuri ennen toista maailmansotaa, Jesse Shwayder esitteli uuden matkalaukkumalliston – Samsonite Streamlite.

Tämä tuotesarja osoittautui erittäin suosituksi, ja toi yhtiön matkalaukunvalmistajien huipputasolle.

Nimi Samsonite tuli Shwayderin suosiman Raamatun sankarin, Samsonin, mukaan, edustaen poikkeuksellista voimakkuutta ja kestävyyttä.

Streamlite tuotesarjat valmistettiin vulkanoidusta kuidusta puisen raamin päälle. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun asiakkaat saivat aidon nahan oloisesta materiaalista tehdyn tuotteen, mutta erittäin halpaan hintaan.

Varhaisen 1950-luvun aikana, suihkukoneiden kultakauden aikana, valmistajat aloittivat uudenlaisten matkalaukkujen suunnittelun.

Streamlite-sarja oli edelleen suosiossa, mutta Shwayderin veljekset alkoivat valmistella uusia tuotantosarjoja, jotka olisivat soveltuvimpia moderneille matkustajille.

Tämän prosessin lopputuloksena syntyi “Silhouette” matkalaukkusarja, joka edusti aikansa edistyneintä suunnittelua.

Sen lukot, nivelet, ja kotelo on toteutettu yhteen tyyliin. Sarjan ainutlaatuisuus näkyi mekaanisessa, upotetussa designissa, joka suojeli tuotetta kulumiselta ja vahingoittumiselta.

Vuoteen 1965 mennessä tuotemerkki “Samsonite” oli jo hyvin tunnettu maailmanlaajuisesti, ja tuotteiden valmistus oli jakaantunut globaalisti.

Yhtiön nimi vaihtui kansainvälistymisen yhteydessä Shwayder Bros., Inc muodosta Samsonite Corporation tittelin alle (vuonna 1966).

Uusi nimi oli myös symbolinen: ajat olivat vaihtuneet – ja yhtiö oli uudistunut.

Shwayderin perhe myi osuutensa yhtiössä vuoden 1973 aikana Beatrice Foods nimisellä firmalle.

Vuonna 1984 Samsonite osti Lark nimisen laukkujenvalmistajan, johtavan nimen huippulaatuisten, ammattimaisten bisnesmatkalaukkujen markkinoilla.

Euroopan Samsonite kehitteli samaan aikaan “Oyster” sarjan – ensimmäisen matkalaukkusarjan kolmella lukkosalvalla ja ilman sisäistä kehystä.

Kun rautaesirippu tippui vuonna 1991, Samsonite aloitti laajentumisen Itä-Euroopan 300 miljoonan ihmisen kokoisille markkinoille.

Pääomasijoitusyhtiö CVC Capital Partners Ltd. osti yhtiön heinäkuussa 2007, jolloin siitä tuli Samsoniten viides omistaja 21-vuoden periodilla.

Samsonite listautui Hong Kongin osakepörssiin kesäkuussa 2011.