Tallinnan Zara myymälät

Zara muotiketjulla on Tallinnassa kaikkiaan kaksi toimipaikkaa, sekä Viru Center ostoskeskuksen että Kristiine Keskuksen yhteydessä.

Muotiketjuna Zara on espanjalainen vaatteisiin ja somisteisiin erikoistunut vähittäiskaupparyhmä, jonka globaali päämaja sijaitsee Arteixossa, Espanjan Galiciassa, ja jonka perustivat vuonna 1975 Amancio Ortega sekä Rosalía Mera.

Brändi on lippulaivaketju Inditex Group konsernille, maailman suurimmalle muotivaatteiden jälleenmyynnin ryhmälle, joka omistaa myös esimerkiksi muotiketjut Massimo Dutti, Pull and Bear, Stradivarius, ja Bershka.

Firma on kuuluisa monipuolisesta ja jatkuvasti vaihtuvasta muodin valikoimastaan.

Zara Lookbook May 2014

Tämän suhteen väitetään, että Zara tarvitsee vain kahden viikon periodin kehitelläkseen uuden tuotteen ja saadakseen sen myyntiin putiikkeihin, kun teollisuudenalan vastaava keskiarvo on kuusi kuukautta.

Nopean tuotteiden kehittelysyklinsä ansiosta Zara tuo myymälöihinsä vuosittain noin 10 000 uutta designia.

Zara on saanut paljon kiitosta myös vaatteidensa laadusta, joka johtuu osaltaan siitä, että firma ei ole siirtänyt (toisin kuin monet sen kilpailijat) tuotantoaan alhaisen kustannuksen maihin.

Ehkä kaikkein epätavallisin firman käyttämä strategia oli historiallisesti kuitenkin mainonnan täydellinen puuttuminen, Zaran omistajien keskittyessä käyttämään rahaa uusien putiikkien avaamiseen tämän sijasta.

Mainonnan puuttuminen firman strategiasta on täydellinen vastakohta Zaran suoriin kilpailijoihin kuten Uniqlo ja United Colors of Benetton verrattuna.

Firma panostaa poikkeuksellisen paljon asiakkaidensa mieltymysten ja tarpeiden selvittämiseen, ja asiakkaiden mielipiteet otetaan huomioon niin vaatteiden designissa, tuotannossa, jakelussa, kuin myyntitiloissakin.

Zara Tallinna kartta

Pääset tutustumaan Zaran tuotteisiin Tallinnassa Viru Center kauppakeskuksessa (ydinkeskustassa) sekä Kristiine Keskuksessa, joka on lyhyen taksi-tai bussimatkan päässä keskustasta.


Zara Viru Keskus TallinnaZara Viru Center
Viru Valjak 4
10111 TALLINNA


Zara Kristiine Keskus TallinnaZara Kristiine Keskus
Endla 45
10615 TALLINNA


Zara muotiketjun historia

Amancio Ortega avasi ensimmäisen Zara myymälän vuonna 1975 La Coruñan kaupungin keskustaan, Galician osavaltiossa Espanjaa.

Ortega antoi alkuun tälle myymälälle nimen “Zorba”, klassikkofilmin “Kerro minulle, Zorbas” (1964) inspiroimana.

Ilmeisesti La Coruñasta löytyi jo kuitenkin samanniminen baari, ja vain kahden korttelin päästä, jonka myyjä tuli vierailemaan Ortegan luona, ilmoittaen että “tämä kahden Zorbaksen olemassaolo tulee hämmentämään asioita.”

Putiikki oli jo teettänyt myymälän ulkokyltin kirjaimet, joten he vain uudelleenjärjestivät jo olemassaolevia kirjaimia uuden nimen löytämiseksi, joka johti lopulta Zara-nimeen.

Ensimmäinen putiikki piti sisällään halpoja näköistuotteita suosituista, kalliimmista muotivaatteista.

Tämä konsepti osoittautui nopeasti menestykseksi, ja Ortega vaimoineen alkoi avaamaan lisää Zara myymälöitä läpi Espanjan.

1980-luvun aikana Ortega alkoi muuttamaan ketjunsa designin, tuotannon, ja jakelun prosessi, vähentääkseen läpimenoaikoja ideasta hyllylle, joka mahdollisti nopeamman uusiin trendeihin reagoimisen, jonka hän nimesi strategiana “pikamuoti” konseptiksi.

Yritys perusti nämä parannukset informaatioteknologioiden käytön pohjalle, käyttäen samalla designereiden ryhmiä yksilösuunnittelijoiden sijasta.

Zaran kansainvälinen laajentuminen alkoi vuonna 1980, kun firma avasi ensimmäisen myymälänsä Porton kaupungissa, Portugalissa.

Muita kansainvälisen laajenemisen merkkipaaluja olivat Yhdysvallat (1989), Ranska (1990), Meksiko (1992), Kreikka (1994), sekä Ruotsi ja Belgia (1994).

Nykyään muotiketjulla on Suomi ja Viro mukaanlukien toimintaa yhteensä 76:ssa maassa.

Kukin Zara myymälöistä on yrityksen itsensä omistama, poikkeuksena maat, joissa lainsäädäntö estää ulkomaisten yritysten omistukset maassa, jolloin myymälöitä hoitavat paikalliset franchising-yrittäjät.

Zaran valikoimasta löytyvät miesten ja naisten vaatteet (mukana myös kosmetiikka ja somisteet), sekä lasten vaatetukset (Zara Kids).

Tuotanto ja jakelu

Zara on yrityksenä ns. vertikaalisesti integroitu jälleenmyyjä.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että toisin kuin useimmat muut samanlaiset vaatteiden vähittäismyynnin ketjut, Zara kontrolloi suurinta osaa toimitusketjustaan, suunnitellen, valmistaen, sekä jakaen omat tuotteensa myymälöihin.

Zara perusti ensimmäinen oman tehtaansa tekstiiliteollisuudestaan kuuluisaan La Coruñan kaupunkiin vuonna 1980, ja näitä tiloja modernisoitiin vuonna 1990 just-in-time (JIT) jakelukeskuksen muotoon.

Tämä lähestymistapa, jonka suunnitteli alunperin japanilainen Toyota Motor Corp. autojenvalmistusta varten, mahdollisti bisnesmallin, jossa materiaalien hankinta, valmistus, tuotteen viimeistely, ja jakaminen maailmanlaajuisesti myymälöihin voitiin toteuttaa vain muutaman päivän varoitusajalla.

Lähestymistapa näkyy myös firman design strategiassa, jota Businessworld lehti on kuvaillut sanoin:

“Zara oli muodin imitaattori. Se fokusoi huomionsa asiakkaidensa muotitoiveisiin ja täyttäen nämä toiveet, sen sijaan että firma yrittäisi ennakoida kauden trendejä muotinäytösten ja samankaltaisten vaikutuskanavien kautta, joita muotiteollisuus on perinteisesti käyttänyt.”

50% Zaran myymistä tuotteista valmistetaan Espanjassa ja Portugalissa, 26% muualla Euroopassa, sekä 24% Aasiassa, Afrikassa, ja muualla maailmassa.

Muiden yrityksen kilpailijoiden ulkoistaessa tuotantoaan etenkin Aasiaan, Zara valmistaa kaikkein muodikkaimmat tuotteensa – noin puolet koko tuotannosta – 12:sta Espanjassa ja Portugalissa sijaitsevalla tehtaallaan, joita on etenkin Galician ja Pohjois-Portugalin seuduilla, joissa työvoima on keskimäärin halvempaa kuin suurimmalla osalla muuta läntistä Eurooppaa.

Tämän vastapainona pidemmän hyllyiän omaavat vaatteet, kuten standardi t-paidat, valmistetaan ulkoistetusti halvan työvoiman maissa, pääasiassa Aasiassa ja Turkissa.

Zara kykenee tarjomaan huomattavasti laajemman tuotevalikoiman kuin vastaavat kilpailijansa.

Firma tuottaa vuosittain noin 10 000 yksilöllistä tuotetta, avainkilpailijoiden vastaavan luvun ollessa noin 2000 – 4000.

Yritys voi suunnitella uuden tuotteen ja saada sen viimeisteltynä myymälöidensä hyllyille neljässä-viidessä viikossa. Jo olemassaolevia tuotteita voidaan modifioida niinkin nopeasti kuin kahdessa viikossa.

Bisnesideana tämä tuotteiden lyhyt elinsykli tarkoittaa asiakkaiden preferenssien parempaa huomioonottamista.

Jos yksittäinen Zaran design ei myy hyvin ensimmäisen myymälässä tarjolla olemisen viikkonsa aikana, se vedetään pois myynnistä, jatkotilaukset perutaan, ja tuotteen tilalle aletaan suunnitella uutta tuotetta.

Jotta tämä järjestelmä toimisi moitteettomasti, Zara on panostanut huomattavasti edistyneeseen informaatioteknologiaan, kuten myymäläpäälliköiden käytössä oleviin PDA-laitteisiin, joiden kautta kunkin putiikin asiakastrendit raportoidaan Espanjan päämajalle.

Zaralla on myös joukko perusdesigneja, joita löytyy hyllyiltä vuodesta toiseen, mutta useat trendikkäistä vaatteista ovat tarjolla jopa alle neljän viikon periodin, joka on yksi tekijä kannustamassa firman asiakkaita uusiin käynteihin.

Keskimääräinen keskustassa sijaitseva muotimyymälä voi odottaa asiakkaidensa vierailevan putiikissa noin kolme kertaa vuodessa. Zaran vastaava luku on tutkimusten perusteella 17 kertaa vuodessa.

Muotiketjun taustalla oleva Inditex konserni avasi ensimmäisen Zara-nettikaupan syyskuussa 2010.

Tämän nettikaupan kautta on mahdollista ostaa Zaran tuotteita Espanjassa, Portugalissa, Isossa-Britanniassa, Italiassa, Saksassa, Ranskassa, Itävallassa, Irlannissa, Belgiassa, Luxemburgissa, Yhdysvalloissa, sekä Etelä-Koreassa.

Suhteellisen myöhäisen internet-kaupankäyntiin mukaantulon taustalla oli se, että Inditex oli odottanut nettikaupankäynnin volyymien yleistä kasvua merkittävälle tasolle ennen oman internet-kauppansa avaamista.

Kaikki Zaran myymälöissä olevat tuotteet ovat tarjolla myös nettikaupassa, ja samoihin hintoihin.

Zaran nettikauppaa hyödyntävät voivat valita tyypillisistä nettikaupan maksuvaihtoehdoista, ja joko hakea tuotteensa muotiketjun myymälästä tai vastaanottaa tuotteet postikuljetuksena.

Internet kaupan tuotteiden palautus- ja vaihtoehdot ovat identtiset myymälöissä voimassaoleville ehdoille (asiakkailla on 30 päivää aikaa muuttaa mielensä).

Nettikaupassa asiakaskyselyt hoidetaan Zaran asiakaspalvelijoiden toimesta joko sähköpostin kautta tai internet chattinä.

Internet kauppana Zaran nettisivusto on varsin yksinkertainen, ja sen avulla vaatteita voi etsiä mm. vaatetyypin, värien, koon, hintojen, referenssinumeron jne. mukaan.

Kohokohtia Zaran nettiostoksien tekemisessä ovat mahdollisuus nähdä tarjolla olevia tuotteita eri kulmista sekä ns. SuperZoom-ominaisuus, jossa voi zoomata lähelle kunkin tuotteen yksityiskohtia.

Fyysisiä myymälöitä Zaralla on yhteensä 1808 kappaletta.