San Giorgio Maggiore

San Giorgio Maggiore on 1500-luvulta peräisin oleva venetsialainen benediktiiniläiskirkko samannimisellä saarella.

Kirkko, jonka suunnitteli yksi aikakautensa tunnetuimmista arkkitehdeista, Andrea Palladio, rakennettiin vuosien 1566 ja 1610 välisellä periodilla.

Tyyliltään basilika kirkko … Jatka lukemista →

Il Redentore

Il Redentore (virallisesti Chiesa del Santissimo Redentore) on 1500-luvulla rakennettu roomalaiskatolinen kirkko Dorsoduron kaupunginosassa Venetsiaa.

Kirkon suunnitteli yksi maailmanhistorian kuuluisimmista arkkitehdeistä, Andrea Palladio, ja se rakennettiin votiivikirkkona, kiitoksena jumalalle siitä, … Jatka lukemista →

Ca’ Vendramin Calergi

Ca’ Vendramin Calergi on Cannaregion kaupunginosassa Venetsiaa, Canal Granden varrella sijaitseva palatsi, joka sisältää Venetsian kasinon ja Wagner museon.

Paikka, joka tunnetaan myös joukolla muita nimiä, mukaanlukien Palazzo Vendramin Calergi, … Jatka lukemista →

Ca’ Foscari yliopisto

Ca’ Foscari yliopisto on Venetsian tärkein yliopisto, joka on ollut toiminnassa vuodesta 1868, ja sijaitsee päärakennuksensa osalta Ca’ Foscari palatsissa Canal Granden varrella.

Alkuun Italian ensimmäisenä kaupallisena yliopistona toiminut opintolaitos … Jatka lukemista →

Harry’s Bar

Harry’s Bar on kuuluisa baari ja ravintola Venetsiassa, osoitteessa Calle Vallaresso, 1323 (länteen Piazza San Marco aukiolta).

Baari-ravintola, joka avattiin vuonna 1931 Giuseppe Ciprianin toimesta, nimettiin Harry Pickeringin mukaan. Pickering … Jatka lukemista →

Caffè Florian

Caffè Florian on venetsialainen kahvila Procuratie Nuove osassa Pyhän Markuksen toria, ja kilpailee maailman vanhimman kahvilan tittelistä (perustamisvuosi: 1720).

Kahvila, joka sijaitsee vastapäätä Pyhän Markuksen kellotornia, perustettiin Floriano Francesconin toimesta … Jatka lukemista →

Teatro La Fenice

Teatro La Fenice (suomennettuna “Feeniks-teatteri“) on Venetsian kaupungin oopperatalo, yksi Euroopan tunnetuimmista alallaan.

Paikan nimi viittaa oopperan kykyyn “nousta tuhkasta feeniks-linnun tavoin”, sillä paikka on palanut ja jälleenrakennettu … Jatka lukemista →