Viking XPRS risteily Tallinnaan

Yksi suosituin tapa toteuttaa risteily Tallinnaan on Viking XPRS laivan kyydissä, joka on Vikingin lippulaiva-alus tällä reitillä, kahdella lähdöllä Viron pääkaupunkiin per päivä.

Matka kestää per suunta noin kaksi ja puoli tuntia, nopeimman tavan kulkea meritse reitti ollessa edelleen Linda Line, jonka kyydissä matka kestää 1h40.

Viking XPRS Tallinna

Laiva, joka on ollut reitillä vuodesta 2008, on suunniteltu sisältämään erilliset kannet rahdille ja asiakkaiden autoille, kuin myös rajoitetulla määrällä hyttejä, sillä XPRS matkaa Tallinna reitillä vain päiväsaikaan.

Alus on suunniteltu varta vasten Tallinnan reittiä varten (Suomenlahden liikenteeseen), yhdistäen katamaraanien ja risteilyalusten parhaat puolet.

Matkatessasi Vikingillä kohti Tallinnaa lähdet kohti Viroa aivan Helsingin keskustasta (Katajanokan terminaali) ja saavut samoin aivan Tallinnan ydinkeskustan tuntumaan (Reisisadam terminaali).

Jos otat iltalähdön Katajanokanlta Tallinnaan (21:30, sunnuntaisin klo 20), suosittu tapa on viettää yö laivalla, ja seuraava kokonainen päivä Tallinnassa ennen paluuta Helsinkiin.

Viking XPRS A4 Seaside Standard Hytti

Jos valitset matkallesi hytin mukavuutta lisäämään, tarjolla on sekä mm. ikkunallisia A-hyttejä (joista A4 Seaside Standard yllä kuvassa) ja ikkunattomia B-sekä C-hyttejä.

Näistä C-hytit löydät laivan alemmilla kansilla.

Parhainta luksusta saat valitsemalla sviitin tai luksushytin, jotka ovat luonteeltaa sekä paremmin varusteltuja ja suurempia.

Kaikissa hyttiluokissa on vakiona suihku ja WC.

Vaikka matka per suunta kestää vain 2h30, saatat joutua sammuttamaan nälkäsi laivalta löytyvissä ravintoloissa ja baareissa, tai hakea viihdykettä iltaisin esiintyvistä artisteista.

Aluksen suurin ravintola on “Bistro Bella”, yli 400:lla istumapaikalla. Ravintolan buffetpöytä sisältää herkkuja alkupaloista salaatteihin, pastaruokiin, äyriäisruokiin, joista voit jatkaa runsaisiin pää- ja jälkiruokiin.

Red Rose Bar Café on puolestaan suosittu paikka aloittaa merimatka, paikasta avautuvien merinäköalojen ansiosta. Iltaisin baaritiskiltä voi ihailla auringonlaskua.

Itsepalveluravintola Blue Deli on suosittu paikka tankata energiaa Tallinnan kiertoa varten tai sen jälkeen, ja ruoat maksetaan valitsemasi ruokamäärän painon mukaan.

Blue Delin ruokalista vaihtuu sesongin mukaanm ja siihen kuuluu salaatteja, voileipiä, täytettyjä panineja, runsaita pääruokia grillistä, kuin myös kotiruokabuffet.

Kahvinystävät suuntaavat laivalla Xpresso Caféen, jossa tarjolla on mm. italialaistyylisiä kahveja, kuten espressoja, caffè latteja ja cappuccinoja.

Iltaisin laivan viihde-elämän keskus on 250-paikkainen Tanssipaviljonki, ensin elävän musiikin tahtiin, ja yleensä loppuillan pikkutunneilla tunnelmasta vastaa DJ.

Voit levähtää laivamatkasi aikana myös Viking’s Inn pubissa, josta löytyy laajakuvatelevisio urheilulähetyksineen.